Sitten pöllähdettiinkin Ranskaan tähänastisesta hollantilais-saksalaisesta tunnelmasta. Kyllä siinä eron huomasi.
Kaupunkikierros alkoi kuuluisasta nahkurin talosta, joka tuossa näkyy taustalla.
Gutenberg on täälläkin vaikuttanut, sai kuulemma painokoneensa täällä varsinaisesti toimimaan, mene tiedä, mutta patsas löytyy torilta. ”Ja valkeus tuli” – lukee lapussa.
Strasbourgin katedraali on komea, ja torni niin korkea, että ei mahtunut kuvaan mukaan. Olavikin luopui painostuksen alla matkasuunnitelmaan kuuluneesta torniin kapuamisesta, kun oli sitä jonoakin…
Strasbourg vierailun clou oli veneajelu lasikattoveneellä kaupunkia ympäröivillä kanavilla. Selostus tuli korvaan suoraan, monella kielellä, myös englanniksi.
Kuvissa on kaarevasta lasikatosta tulevia heijastuksia, yllä esim näkyy myös Leenan käsi. Alla ihmiset ihmettelvät ja kuuvavat meitä, jotka ihmettelemme ja kuvaamme heitä. Kääntösiltakin osui matkalle.
Matkaajia yllä, alla Ranskan arvostetuin korkeakoulu, ENA, jonka oppilaita ovat olleet käytänössä kaikki Ranskan presidentit. Ihan helppo ei ehkä ole päästä sisään, mutta sitten onkin ovet eteenpäin mukavasti raollaan. Fraternite-Egalite-Liberte – vai miten se nyt meni.
Sarjassa merkittäviä taloja, löytyihän sieltä kiertopurjehdukselta ihan EU:n parlamettirakennuskin.
Matkalaiset vaikuttavat tyytyväisiltä, vaikka eivät saanet kahvia, eikä olutta, kun lounasaikaan tarjoillaan Ranskassa vain lounasta, tietenkin.
A