Basel – siisti ja kallis

Retkemme päättyy Baseliin, jonne lähdemme alkuun omatoimisesti kävellen tutustumaan. Kovin vaikeaa tuo ei ole, Baselin ydinkeskusta on aika selkeä ja äkkiä nähty.

Siellä oma purtemme näkyy tosi pienenä sillan alta joen reunassa (punainen runko siintää, klikkaa kuvaa, jos ei näy – takaisin blogiin selaimen taaksepäin nuolella.)

Niinpä tupsahdimme Baselin Markplatz:lle, jossa komea Rathaus seisoo. Sunnuntaiaamun rauhaa eivät markkinamenot häirinneet.

Kieltämättä hieno se oli. Jatkoimme matkaa Münster katedraalille, jossa oli kirkonmenot, joita emme häirinneet, sieltä sitten taidemuseoon, jonka kahvila meille juuri aukesi, ja joimme matkan arvokkaimmat caputchinot. Hyvät myös! Sieltäpä piti sitten marssia takaisin laivaan vahtimaan laukut bussiin ja bussilla pääsemään takaisin kaupunkiin. Tämä kaikki liittyi lähtöpäivän kommervenkkeihin.

Silläpä bussilla sitten taas keskustaan ja nyt onnistuimme tarkastamaan tämän Münsterinkin.

Yllä toimiva aurinkokelloa, ei ihan tarkalla ajalla, mutta riittää näin suuressa mittakaavassa. Huomaa komea kattomosaiikki, jota on enemmänkin kyllä tarjolla.

Pyhä Yrjänä tässä hoitelee louhikäärmeen, ja kirkon takaa oli komea näköala.

Lounaspaikkaa etsiessämme törmäsimme Barfüssenplatz:lla jännittävään mekaaniseen taide-installatioon.

Kuvaako tämä Baselia, että jouduimme vielä viime espressomme juomaan saman taidemuseon samassa kahvilan pöydässä, jossa ne aamu-capuchinotkin oli nautittu?

Päätämme siis matkamme Baselissa, bussilla sieltä kiidämme Zürichin lentokentälle, josta kotiin täpötäydellä koneella. Alla vielä uusin taideteos taidemuseon ulkoilmakokoelmasta.

Oikein hyvä matka kaiken kaikkiaan ja vaikutteita paljon.

A